← belizelaw.ai · Police (Identification Parades) Regulations, Cap. 138s08

Parades involving prison inmates

Police (Identification Parades) Regulations, reg. 7 · Revised Edition 2020

If an inmate is required for identification, and there are no security concerns about his leaving the prison, he may be asked to participate in a parade. Where there are security problems, a parade may be held in a prison, but shall be conducted as far as practicable under the normal parade rules. Members of the public shall make up the parade unless there are serious security or control objections to their admission to the prison. In such cases, other inmates may participate in the parade. If an inmate is the suspect, he shall not be required to wear prison uniform for the parade unless the other persons taking part are other inmates in uniform or other members of the public are prepared to wear prison uniforms for the occasion.
Have a question about this section? Ask belizelaw.ai →